Juldagarna

dags att skriva lite då.. Julen gick över rätt segt. Var hemma hos mormor och åt jul lunch och fikade.. sedan var vi hemma och åt mat. Så blev dte självklart tradiskon att gå i kyrkan på midnattsmässan. Riktigt mysigt. Bar korset för första gången, konstigt att jag inte gjort det innan. Fick åka taxi hem till landet, en trevlig en som körde. Så blev dte natt promenad med Henrik i ca en timma.

Så dagen efter jul vakna jag sjuk, eller jätte förkyls och hostig. Så jag stannade hemma i sängen större delen av dagen.. när alla andra gick ut...

Igår var jag på hugo, maskinen spelade. Var lite förfest här hos pappa. sne blev det utgång också.. Wikman, niklas och jag drog hem till mig vs två. Då de däckade vid tre redan. Niklas sittande i soffan och wikman i sängen jag skulle sova i. Blev att lägga sig i andra ändeni soffan när jag väl kom i soffan, halv sex. Innan låg jag på köksgolvet och pratade i telefonen. Hade även en mamma och zara dag igår, vi gick på stan och shopa :D

God jul

Det är dagen innan jul. Julskinkan står i kylskåpet. Julgranen står på plats med pynt och dyl i. Paketen kommer fram när syster Moa, 8 år, har gått till sängs vid ca 21 tiden. Då Springer vi alla upp för att leta upp våra gömställen för att ta fram julklapparna. Moa är åtta år och tror fortfarande på tomten, hon köpte ändå en julklapp till sin bästa vän Wilma.

Det är konstigt, jag trodde inte på tomten så länge och det är jobbigt att hålla det hemligt för hon är en stor tjej. Men hon vill inte inse att tomten inte finns. Vilka små nissar kan äta julgröt varje dag, vilken tjock gubbe kan dela ut julklappar till världens alla bran på en ända natt och fortfarande vara så smal? hon måste väl tro på fakta ändå? Men jag får inte yttra mig för min moder, så jag får fortfarande tro på tomten så länge jag är hemma.

Förra året när Moa var sju uår gammal. Då kunde hon läsa så pass mycket att hon fick läsa på paketen och dela ut dem. Hon tog upp ett paket och skrek "mamma!" Men en bekymmrad blick.Vi alla bytte blickar och tänkte "oh nej ska hon inse att tomten inte finns nu?!" men Moa sju år gammal får ett leende på läpparna och säger "tomten har samma handstil som dig!". Undrar när min systre Moa ska sluta tro på tomten...

En riktigt god jul till er alla ifrån mig!

julen är en tid att vara tacksam

Snön faller utanför fönstret.. Det är så vakert och kallt där ute. Det är sjuk att man vet att man kommer alltid älska en person på någon speciellt sett men man vill inget mer än att bara kramas och gosa. För att man vet att det man hade de är över och det finns någon annan där ute som man ska älska.

På något vis känns det som att har man någon gång älskat en person så kommer det alltid finnas kärlek kvar. På ett eller annat vis. Inte kärlek i samma mån eller på samma vis men kärlek är ett sådant brett ord som innehåller extremt mycket.

Jag är lycklig idag, inte för det jag gjort idag. Utan för att det är snö ute som faller, det är en julgran i matsalen, det är en julskinka i kylskåpet och för att min säng är skön. Jag har en familj som är min familj, det är jag tacksam för i livet... Julen är en tid för oss människor att vara tacksamma. En tid för oss människor och stanna upp och vara tacksamma och känna kärlek.

En blogg om Ett liv.

Jul lov. Jag börjar med att må riktigt dåligt. Börjar med att be H att dra iväg utan en förklaring. Jag börjar med att prata ut med familjen (positivt), börjar med svåra val i livet.

Jag behöver närhet, närhet som förr. Någon som förr. Jag orkar inte mer.

Men positivt. jag äter som vanligt igen.. jag känner hunger.

vad är Guds plan?

För ca 1 ½ år sedan blev jag sårad. Så sårad att jag inte längre orkade leva mer, så sårad att mina vänner inte orkade med mig. Så sårad att min mamma blev helt krossade och det var det som fick mig att vakna till liv. Jag började klämma in alla känslor i hjärtat så de inte syntes på utsidan, utan de som syndes var ett leende och ett falskt svar när någon frågade hur jag mådde. Jag lyckades få tillbaka en del vänner och min familj fanns där som aldrig förr.

Jag gjorde många saker som jag kanske idag kan se tillbaka till och inse att det var onödigt även om det var skönt och bra för stunden. Många saker jag egntligen inte kan stå rakt upp i ryggen för. Men de hände även saker som jag kommer ha minnen ifrån resten av livet, positiva. Men mesta dels av allt var negativt eller blev till något negativt i slutändan.

Tillslut kom det en dag då jag sade till mig själv "nu får det vara nog". Jag lovade mig själv lite halv hjärtat att jag skulle inte kära ner mig i någon om jag inte var säker., för jag sårar bara den stackars goda killen annars. Så om jag inte kände fjärilar i magen med en kille ifrån början som jag gjorde med Han så skulle jag inte ens försöka. Om det inte klickade så varför försöka känna något och få falska förhoppningar. Det försökte jag lova mig själv.

Det funkade många gånger. Såg alla mer som mys vänner som man kunde gå och krama på men som endast var vänner i livet. Men så en dag...  på en promenad med en kille som jag inte alls hade förväntat mig att känna något för... Fjärilar i magen. Svårt att prata. Men med tidenblev allt bara så lätt, jag kunde bara var och det kände så rätt. någon stanns däri vimmlet kände han samma sak ett tag, sade han iallafall.

Men så en dag.. en kväll efter vi skiljts åt så tog allt slut. Det fanns inget mer att ge ifrån hans sida. Det brast igen... vad gör jag för fel?

Om jag fick träffa Gud och ställa en fråga. Då skulle min fråga bli "vad är planen över mitt liv?". För att få se hans antekningar över hur mitt liv ska bli, vad anledningen ("läxan") till allt som har hänt i mitt liv, för att se när livet börjar och med vem.

Killar

Min vän Jenny C och jag pratade om killar idag. Jag vet inte om ni har tänkt på det men killar i allmänhet utsöndrar en doft (kanske kallad perfym?), en god doft. Denna doft som vi töser och kvinnor dras till, detta framkallar ett beroende det blir som en drog. Jag minns min favoritplats... Ny duschad, avklätt, liggande på bröstet och höra hjärtslagen slå. Bland de bästa ställena att vara på, jag blir som fisken i vattnet.

Men det är jobbigta tt bli så beroende utav det.... Vi pratade om att kan dom inte lukta mer svett så man inte kan tycka om dem lika mycket? Så idag när jag var på gymmet så stod jag inte ut. Det kryllade av olika typer av killar (mest sådana här snygga vältränade, du vet). Sen kom jag och tänka på vad jag och Jenny pratat om och blev liksom lite äcklad av alla de snygga killarna för dom skulle inte lukta så där underbart.

Haha, lite roliga tankegångar vi har då och då! Tur att de flesta duschar efter man gymmat så de kan lukta gott igen. Tror ändå det är bäst om de får göra det också, så vi tjejer har lite att motstå. Och när vi väl faller dit så kanvi sniffa en massa!

Jag hatar att han luktar så gott


En blogg om Ett liv.

det här kommer bli ett långt inlägg känner jag i fingrana och i tankarna.

Igår var jag och tittade på underbara Lars Winnerbäck. Han är så grymt bra live så det är sjuk. Älskar intrott han har på denna konsert. och hans låtar GUD jag smällter! Introt finner du om du klickar på HÄR.  värt att titta fram till de kommit fram även om filmningen inte är den bästa (inte jag som har filmat). Jag kanske inte kan lägga så många låtar på minnet som min bästa vän (som jag ofta får höra att jag inte kan speciellt många låtar), jag kanske lyssnar på winnerbäck i perioder men jag älskar att se honom Live. Efter en konsert  med Winnerbäck så är låtarna så mycket bättre. man har minnen till låtarna. Texterna är grymt bra om man bara vill lyssna till dem. Sedan blev det en natt hemma hos barndomsvännen linus.

Idag var Trissans dag <3 hon fyller nämligen 18 år!
Under dagen var jag inte alls taggad på att festa och vara galen. Men vid fem när jag kom till spat så blev jag mer taggad när jag träffade underbara tjejerna. Vi åkte sedan hem till Patricia (trissan) för en middag. Middag dusch och en massa skratt blev det också. Sedan rulla det in en massa trevligt folk. Dans i köket på allt möjligt och lite idol på ett hörn i soffan.
Blev bussen in till krogen, hugo. Dans, skratt, tjejer, killar, pussar, kyssar, nummer & en massa leenden! i största allmänhet blev kvällen en bra kväll.  Finns vissa detaljer jag bara vill kasta bort och glömma medans andra vill jag hålla fast vid och leva på ett tag. Viktigaste är att födelsedags barnet hade en bra dag och kväll och det verkade hon ha haft. och det är bra.

Igår var jag även hos läskiga tandläkaren. I två dagar har jag haft svårt att äta pga att jag inte kunnat öppna munnen. Så jag var hos tandläkaren de tog kort på mina små söta tänder (som kanske inte är så söta ändå). De kom fram till att min visdomstand var infekterad och han ville dra ut den på en gång. Jag som har tittat en del på Grey's Anatomy. Där de är läkare, och älskar att operera gör allt för att få göra det. Vill skära upp och sy och allt de där. Så kändes de att tandläkaren var! att han ville bara dra ut en tand jävel! för att göra det. han tjatade på mig en massa om det och sade att jag MÅSTe göra det och poientera det. läskigt! även hans hjälpreda tjatade på mig, var jätte jobbigt. jag som är liv rädd för tandläkaren brukar ha med mamma på vanliga undersökningar. Andra gången på 18 och ett halvt år som jag går till tandläkaren själv. Så beeter dom sig så här. jag mår ingen bra av tandläkaren jag gick där ifrån gråtande. ingen som riktigt förstod hur uppriven jag igentligen var.

Inlägget blev så där lagom långt inte som jag själv hade trott. Men nu är klockan över 3 på natten och det är nog dags att sova. Sov gott

Lycklig över att fått en kusin!

idag fick jag träffa min nyaste kusin. Hon var mindre än tre dygn när jag fick hålla om min kusin. Hon är bedorande söt. Hon hade långa fingrar, kanske spelar piano i framtiden? Hon låg på mitt bröst och sov en helt obeskrivlig känsla. De var ren glädje och bara stolthet. Min morbror (den yngsta i skaran) blev pappa. Syntes på honom att han var stolt, han passar så bra att vara pappa!

Jag tycker det är underbart med liv, nytt liv. Hur något som inte har kunnat se med blotta ögat har kunnat växa till något så stort men ändå så litet. Att (som jag förklarade för min syster) bajsa ut en unge med musen är inte det lättaste och de måste kännas som om de är en elefant man klämmer ut. Men när den är ute är den inte allt för stor. Emilia är 51 cm lång och vägde kring 4 kg (tror jag). Det bästa man kan göra är nog att skapa liv. Inte själva akten att göra de som säkert många tänkte när jag skrev så där. utan att se något växa, se magen bli större och större. När jag blir med barn ska jag göra som Pia, jag ska döpa min mage efter hur stor den är med olika fruktnamn!

Ny kusin <3

Vem hade anat att denna bakfylles dag skulle sluta med att jag fick en kusin?

Igår kväll så firades min vän Sofie W, hon fyllde 18 år i måndags. Vi befan oss i en vinkällare och förfestade. Med god mat, roligt och trevligt sällskap och en massa skratt. Det slutade i lite uppdelningar på krogarna Otten och Hugo. men 22 personer kan kanske inte enas om vart man ska, en del gick även tidigare och gick inte ut. Men jag hittade ett par vänner inne på hugo som jag höll mig till. Dansade med tjejerna och killarna. Hade en underbar tid faktist. Borde gå ut oftare med Wikman och Jonte! Fick dem att dansa som aldrig förr, riktigt kul tyckte de också.

Vem hade anat att jag skulle vakna upp i Jontes säng denna morgon? Men så var det och det var riktigt skönt att ligga kvar i sängen till halv två då vi såg på film tidigt in på morgonen. jag hade hört att min morbrors sambo börjat få värkar med ca 4 min mellan rum. Så idag klockan 20.49 kom en liten flick kusin! Hon ska antagligen heta Emilia Antonia Andersson. jag finne rmer glädje, äntligen. Så 5/12 fick jag min 7 kusin allt som allt. Fast jag och morbror har alltid stått varandra nära som syskon så blev nästan faster..

imorgon vid 13 ska det bli julbord med pappa Alex jobb. Alltid lika trevligt varje år! Ska hamin nya fina kläning som jag hade igår kväll. Jag lär behöva gå upp tidigt imorgon så jag har gjort planer att sova strax. Mitt samhälls arbete är inte riktigt klart än, men de är bara referenserna kvar! Det tar jag lätt imorgon kväll och skickar in det!
god natt och God jul :)


i sagans värld.

jag vill leva i en saga.
En saga med lycklig slut och som böörjar med det var en gång.
Där prinsen är den första killen kommer in i prinsessans liv och de bli blixt kära.
Där de kanske inte kan bestämma vilken färg bröllopet ska ha och de bråkar lite i typ 10 min. och sen blir båda så ledsna och kramas och pussas så sen ggifter de sig och båda är nöjda. Och de levde lyckliga i alla sina dagar.

varför finns det inte på riktigt?
Mitt hjärta blöder, blöder av sorg.
jag orkar inte med den här världen längre. Jag vill leva i en underba saga

En blogg om Ett liv.

En underbar låt ifrån aladdin. En om kärlek. skrattar en mass och kan bra le åt den. Här är den. Aladdin.

idag har varit bättre än väntat. Jonte och patrik kom förbi en stund, gav mig lite att skratt aoch le åt. jag har jätte ont i min arm, känner mig handikapad. hoppas jag får lite sömn! måste få det. Imorgon ska jag åka till stockholm med skolan. så får inte heller bli sjuk av detta vaccin. tycker inte alls om att jag tagit den. men vad gör man inte för familj?

Kärleken den förlåter. far och flyg den kommer åter.
Tänd då ljus för två.


Vaccinet

Jag tog det förbannad vaccinet idag. Armen är helt fel. Och jag tyckte inte om den. Men jag fick gå in och lägga mig och ta den ensam med skolsyster. hon var trevlig pratade med mig trotts att det var kö.. Det kändes  att ta den, ett litet stick och att den satt där. Men jag gjorde det! och ångrar mig lite då nu efteråt så hänger inte armen med riktigt som jag vill. Jag ska gå och springa lite på löparbandet på gymet tänkte jag.. och magen kan tränas med, men inte armen!

Provet jag hade innan gick inget vidare bra. Jag tänkte bara på sprutan jag skulle ta efteråt... Men det gick dåligt, ett prov kan man göra om.. Vaccinet var viktigare i den stunden.

Gud är min vän

Jag är glad och stolt över att vara kristen.
Jag tror på Gud och tar Bibeln som hjälp då och då.

Igår var en sådan dag. Jag kom överens med han att vi inte skulle prata på en vecka, det kändes jätte jobbigt hela dagen då jag viste att jag inte fick höra av mig. Jag löste det på bästa sett genom att hålla mig så sysselsatt som möjligt hela dagen. Dagen flöt och de mesta som flög runt i mitt huvud var svininfluensa vaccinet.. DÅ jag inte ville ta de medan min mamma är lite äldre och räddare (eller något liknande, i mina ögon är de bara en vanlig influensa och jag är inte alls så mycket i riskgruppen).
Under filmkunskapen så satt vi och granskade bilde och vad de sade. På vänster sida av min bänk stod det "fölåt mig". Jag ville brista i gråt. Tankarna kom och jag började tänka på honom igen. fölåta honom.. klarar jag det? Jag såg det som en tecken, ett tecken ifrån Gud.

Jag gick och tränade och slog av allkraft på faster Sarah. Fick svindel och kändes precis som om jag skulle svimma. Vätskebrist kanske? blev rätt bra med lite vatten men kom tillbaka från och till. Men jag körde på.

När jag kom hem fanns min vän Carl på msn. Vi pratad eom kärle och jag fick rådet av honom att läsa en del i Bibeln (1 kor:13) och funder aom det verkligen var kärlek jag kände. Jag läste texten om och om igen. Jag tyckte texten var väldig enformig vad det gäller kärlek. Jag vet att jag känt den en gång i tiden med en annan men det jag kände nu var med någon form av kärlek eller förälskelse. Så jag hackade inte upp mig för mycket på det för jag vet vad jag känner. Men en mening som fastnade var "Den finner inte glädjen i orätten, men gläds med sanningen". Det menningen fick mig att ta upp mobilen och skriva först till Carl och sen till Henrik. Jag kommenterade texten för Carl och till henrik blev det " Du är förlåten". Sen vände jag mig med mer ro i hjärtat och somnade nästan direkt efter.
Han frågade dock för vad, de kändes lite jobbigt men jag förklarade. Han blev förlåten för allt, allt som jag tyckte var fel. Sen vände jag mig om och somnade.

Jag vet inte vart detta kommer leda, men man kan inte gå och grubbla på allt man går under då. Det sade min pappa Alex och jag litar på honom.

RSS 2.0