En blogg om Ett liv.

Igår var jag ute på krogen igen, på hugo. Ja som alla vet som läser detta så har mina problem med maten vuxit en del.. Och det gjorde att jag inte alls tänkt på vad jag åt den dagen. Som resulerade i at man blev rätt lullig. Men jag kände verkligen att jag hade kontroll fortfarande och klarade av de. Jag åt faktist en halv pizza i kyrkan! kändes bra att få ner hela och när vi pratade om att pizza är igentligen inte jätte onyttigt. För oftast klagar alla på osten.. Men vilken människa klagar på att de äter för onyttigt om de tar två makor med ost på? inte alls många. Det blev lättare att äta då, då kyrkan även är en trygg plats för mig.

Först var det förfest hemma hos Gustav som fyllde 18. Han kom för övrigt inte ens ut, illa! Men men. Vi slutad på Hugo. Inge dansgolv och lite lite utrymmer tycker jag allt. ingen direkt hit.

Men jag kom iallafall hem mycket gladare och väldigt trött. Slutade med att jag drack 1 ½ glas vatten. Det sitter långt i i huvudet att dricka vatten om man druckit, det är rätt bra faktist! Men jag var så extremt trött så blev  inte ens något toa besök utan direkt in till sängen, där det faktist var varmt för en gång skull pga att mamma har sytt ett skynke i trappen som gör att värmen går in i mitt rum istället för att åka ner. Jätte bra! Men jag slocknade när hvudet nuddade kudden.

Jag vaknade första gången vid 6. Hörde alex klocka några minuter över och insåg att jag kan inte gå och uppehålla toan om han sak gå upp så där låg jag illa mående och kissnödig medvetande om att sminket var helt utmosat i ansiktet. men Somnade om på något vrikat sett och vaknade halv åtta.

Sedan dess så mådde jag så illa. Avbokade även min tid på hälsostudion pga att jag skulle inte klara av att åka bussen. Vet inet hur många ggr jag sprungit till toan idag för att få upp det lilla jag har i magen. Men eh de är sådant som händer.

Men jag lärde mig att  jag måste äta mer och bättre om jag ska dricka alkohol! även om det bli billigare fyllor så är det inte värt att må så dagen efter! För de var för jävligt att må så illa. att spy och må illa är det värsta jag vet! Blä.

Men vid två mådde jag bättre, fick i min lunch med! Sedan blev de en timmas promenad med henrik och Ebba i skogen. Mycket trevlig kille måste jag yttra mig om, jag trivs i hans sällskap! Han är en bra människa och vi har extremt mycket att prata om. tror vi båda gillar att prata mycket och de funkar att vi gör det också. Vi lyssnar på varandra och pratar som bara den om allt. jag är s¨å oerhört ärlig emot honom (inte för att jag är så stängd med saker  i mitt liv osv) men med honom känns de bara så naturligt skämms inte eller så heller. Känns bra!
Skulle varit och sett på film med honom nu. Men Alex ville sova bra eftersom hans kulle till jobbet imorgon (och jag förstår honom!). Sen så stör de om jag komme rhemmitt i natten för Ebba skäller och de vaknar och sedan vet jag att de sover sämre om vi inte är hemma. och ett argument var självklart att jag ska upp tiidigt för att passa Moa och Ebba imorgon bitti!

Klockan 15 imorgon <3
Inköp tills 15 imorgon:
Hallonkräm
piggelin
salt utan jod
blir nog bra!


sadness

If you leave me standing in tears without greb me in your arms...
If you just let me quit exist in your world...
If I see love in your eyes for someone else...
If you say you do not feel anything for me...
If you say that I don't exist in your heart anymore...

I will stop living
I will not exist
I will be dead on the floor somewhere

So don't let me know
So let me hear from you as if you care about me, just sometime not to aften.
can you do that for me?

En blogg om Ett liv.

Jag trodde aldrig att detta skulle bli så svårt som det är... Faster lägger iaf uåå för mycket mat och de äter oftare än vad jag är van att göra. och man kan juh inte hoppa över ett måk de är juh oartigt och då tror de man är sjuk... Jag börjar må illa av all mat jag äter, min faster är dock kock och lagar utsökt mat! Vi åt nyss pirog med te, så där nästan mitt i natten.

Nu är jag helt full av mat. Frukost, munk i Oslo, lunch/middag och nu kvällsmat. Oj jagär helt full... De är inte för mycket ändå juh... Jag är konstig. måste göra något åt detta, kan inte gå runt och må dåligt så här.

pratar med Linus för en gång skull. känns lite skönt faktist. fast han bor ända i linköping nu, förut bodde han så nära. Men är guldet idag tror jag. Börjar längta hem nu, men ingen att prata med här. Okey min kusin men hon förstår inte allt ändå. Saknar mitt rum, och gitarren och slå några ackord.. Jag underskattar att vara hemma känns det som.

I fredag kändes allt så bra. Att få så många varma kramar av alla. Saknar Patricia och dom! De får mig alltid  att skratta även om vi pratar jobbiga saker så skrattar vi efteråt. det är underbart att ha vänner som dom. Ångrar inga val som fick mig att bli vän med dom! Men nu är de få dagar kvar, lika länge kvar som jag varit här. Med  andra ord två dagar kvar till hem resa. Är väll i svreige vid senast 17.30. Då åker mobilen på!

En blogg om Ett liv.

Äntligen sitter jag i Norge! Det blev en rätt sen kväll igår med prat och skratt!
Famor hade  även skickat med piroger och kakor att sitta och äta på :) Där satt vi och prata och hade det bra, jag blve full i magen fort som vanligt. De såg lite chockade ut när jag jag inte fick ner mer än en pirog och ett glad att dricka. Känndes inte så kul.

Men jag älskar att vara här, får se hur svårt de blir med maten.. För de vet inget och jag tror inte jag kommer yttra mig om det heller. för de problemet ska vara borta nästa gång jag träffar dem. jag hoppas det!


Kyrk onsdag

Onsdag, Kyrkodag för Zara. Det är ett ställe jag trivts på så länge! Sen ett tag så blev det bara pannkaka av att vara där och känslan fanns inte alls där, men hittade den idag igen! det känns underbart, Jenny hittade även dit hoppas de händer flera gånger. Det är så skönt att ha en trygg punkt, mer än hemma i huset vill säga.

Maten har gått ja, jag har inte tänkt på det idag. Fick ett jätte sug på championer till lunch och framåt kvällen blev det godissug. Så jag mättade suget med det som de ville ha! känns bra att ändå ha gjort det, burkar stå emot så mycket.

nu borde jag sova, skola imorgon.

Jag och Nella fick för övrig uppskattning av två killar idag vid resecentrum (visligen inte våran smak på killar men ändå). Det var skönt i hjärtat, folk borde visa mer (notera på ett snällt och vänligt sätt) att de uppskatta folk. Det gör människor gladare!

En helg i det bättre teckena!

En super helg, en nyckter helg också!
blev en natt med tjejerna hemma hos Patricia, riktigt mysigt. blev en massa chips, dricka (så som läsk och saft), lösvikts godis och självklart Emmas morötter och gurka. vi snacka en massa skit, skrattade och såg på film. Det slutade med att natta, vickan och Emma åkte hem till varsitt och jag och patricia delade säng under natten. Vi pratade om en hel del och det var riktigt skönt. Vi var vakna ända in på små timarna, som på gransnäs som jag saknar extremt mycket nu, ända till halv 4 då vi kände att det nog var dags att somna in.

Under samtalet fick Patricia mig att inse att det är inte så lätt att förstå sig in folk som har problem med att äta om man själv inte känt av det. Jag minns själv för några år sedan när livet och självförtroendet var på topp då man sade "men ta en bit i taget" "ta mer för varje gång" osv. Om det ändå hade varit så lätt. Patricia den pinglan sade rätt ut att jag förstår inte hur man kan tänka så, jag uppskattar verkligen hennes ärlikhet! Även om jag försökte förklara tankar man har och hur de känns så är det inte riktigt lätt. För det sitter inne i huvudet på mig, någon stans vet jag att det sitter bara i mitt huvud och att det är fel men den delen tar inte över den delen som tänker så negativt! Det är väligt synd, för jag vill inte ha det så här.

Efter att ha ätit en massa (i min synvinkel) lösgodis och chips så tog de bara stop. Jag mådde illa och ville springa till toan. Men jag stoppade in ett till chips i munnen och sög på den, ett chips mer än väntat lite i taget så som jag sade till de andra!

Patricia var så extremt söt på morgonen med, hon gjorde pannkakor till frukost!! De var riktigt goda och krispiga, hon kunde verkligen de där med pannkakor.

Sedan idag så började jag med att spela gitarr på allvar, Rasmus åkte ifrån Motala ända hit för att spela lite gitarr med mig. Vi spelade hela en timma på ett ungefär och jag lärde mig ca 4 nya ackord! De satt även kvar efter han gått, det är toppen! Spelade första delen i Winnerbäcks låt kom i håg mig då. En bra låt tycker vi nog båda. Han är värd ett stort tack, sådana guld vänner ska man vara rädd om tycker jag!

Jonathan gjorde mig även glad idag <3

En blogg om Ett liv.

Even if you left me here alone.
And my heart went into a thousand pieces.
Even if you're not here
and ignore my exictens.
I can't give up
I wont't give in

on this love taht not exist

När ska detta ta slut? När ska känslorna försvinna?
Ingen har svar på det. varken jag, mamma. mina underbara vänner, nej ingen!
Det börja bli jobbigt...

Jag behöver nog hjälp att rätta ut dom här knutarna i mitt liv för att kunna gå vidare. Börjar innse att man kan nog inte klara detta utan hjälp.


En blogg om Ett liv.

Nu var det ett tag sedan jag skrev av mig här. Det är dock inte för att det har blivit bättre utan mer år fel hål.
Under psykologin pratade vi om en massa jobbiga saker och då bara brast det mesta. Slutade man att man fick prata med läraren. Hon som är en super lärare pratade och drog lite i den stora knuten. Och hon sade att endast att prata med skolsyster hjälper inte. Så nu har hon sett till att jag ska ta kontakt med någon mottagning, det känns på något sätt inte rätt. Men de är försvaren man har, jag själv vill inte inse att det är så svårt som det igentligen är. Så idag blir det att ta en trip över gatan till skolsyster för att fixa nummret dit så man kan ringa. Jag ska göra det! Även om det känns totalt Blä.

Jag vet känslan efteråt man har pratat om det. Man är tom och helt slut. det är inte kul alls men kanske nödvändigt? Vi kom även fram till att det finns en anledning till att man gör så här emot sig själv. Man mår inte bra om detta sker och det har gått för långt. Så på något sett ska jag få hjälp med det som har hänt så det går att  lämna och se framåt. Att tänka mer på mig själv, oj vilken egoist man ska bli kännsinge kul -.- 

Det här är ett så stort steg framåt, hoppas jag på. Kanske det som behövs? Vem vill må dåligt? Inte jag! Nu gör vi något åt den här skiten!

En blogg om Ett liv.

Natten har varit jobbig och dagen ännu värre.
I nat vaknade jag nästan varje timma och mådde så outhärligt illa och hade svårt att somna om. Resutlatet blev att jag fick för några timmars sömn så det kändes som om huvudet skulle sprängas. Mamma tvungade nästan drog upp mig ur sängen. För att dricka en kop te och se om det blev bättre, eller vad hennes anledning var! Frukost är det alltid, som mamma går upp och göra åt oss. men huvudet exploderade fortfarande. Så jag ringde för att sjukanmälla mig och gick och sov i ca 2 timmar till. Sedan kom jag på att jag missar skit mycket i skolan idag av att vara hemma, tisdagar är d estressigaste. Men jag skulle troligvis bara somna om jag hade gått.

Efter sovandet gick en del av huvudvärken bort, tur det. Så jag följde med mamma och handlade, så tanten slipper bära allt själv. men bussresan gick mindre br aoch jag började må jätte illa. Värst var på hemvägen (tur att det var hemåt). Och mitt illa mående resulterade i ännu ett bråk med mamma. För jag had einte ätit någon frukost mer än ynka te och ingen lunch. Hon var riktigt sur och fick även mig surare. Men efter mycket om och men så blev klockan halv ett och de blev gårdagens middag till lunch. Mindre gått men köttet gick faktist ner :)

Ja sen mådde jag som jag brukar jag göra efter mat, mindre bra med finare ord. Men efter något/några timmars Tv tittande så blev det bättre och jag blev rastlös. Då mådde jag inte illa och huvudet var bra. värsta var att det fanns nu inget och göra och jag var jätte sugen på en big mac konstigt nog. Men inte blev de det, för är man hemma ifrån skolan så är man hemma hela dagen mammas regler som jag följer även om jag är 18 år.

Blev Chili con carne (eller hur de nu ska stå) på mat bordet idag. Familjen hade roligt tillsammans, bästa med att man tvingas äta det är familjens sällskap. Men sen kunde jag inte hålla mig längre, Nella skulle träna och jag hängde på. Alex och jag skulle köra bil så blev en perfekt runda till gymet. Körde fel fritt och svin bra. kändes i hela kroppen. Det höjde mig idag <3

EFter träningen så köpte vi en varsin tidning (som självklart pappa betala). Jag köpte en rolig serie tidning, och när jag öppnade den så fanns de ett recept på varm choklad som verkade gott. Jag brukar inte vara allt för mycket för det men de här låter gott tänkte pröva dte någon dag. Så skriver receptet här ifall om någon är sugen att testa det själv.


2,5 msk kakaopulver
50 gram mörk fin choklad (60 % eller högre)
4 msk strösocker
0,5 msk potatismjöl
1 liter mjölk
1,5 dl grädde
2 tsk vaniljsocker

hacka chokladen fint. Blanda med kakao, socker, potatismjöl och vatten i en kastrull.Värm försiktigt och rör om tills allt löst sig. Tillsätt mjölken och värm till önskad temperatur. Rör om då och då. Toppa den upphällda chokladen med grädde vispad med vaniljsocker.

Visst låter det gott? jag vet dock inte hur mycket det blir eller något. men om man kollar vad som ska i typ 1 liter mjölk så tror jag de blir mycket. Och hur mycket vatten ska man ha? hm, jajja testa går juh! Jag ska göra det i vinter och en trist höst dag. Hm gott :) Nu ska jag se på Tv som vi alltid gör här tillsammans tisdagar klockan 21 (okey alex kanske inte är för förskust i det). Hej då

En blogg om Ett liv.

Denna helg har varit rena rama bakslaget för mig. Jag vet inte varför jag vet inte hur det kommer sig men så blev det. det blir jobbigare och jobbigare att äta sen i lördags. mår hemskt illa efter varje måltid, idag börjar jag vänja mig vid det igen och det är mindre bra. Men äter gör jag ändå även om det är svårare än jag trodde det skulle bli igen.

Det serverades min favorit mat idag. Lax, bland det bästa jag vet. Blev även pomme till det och så unande jag mig läsk till det. Riktigt gott tycker jag det var, men efteråt kom baksmällen av illamående. Det var tur att jag och syrran låg och tittade på desperat hous wives så man fick ligga stilla och smällta maten, det är när jag rör på mig efter maten det känns mest. Men allt gick bar till slut. Blev även nybakat bröd som Alex hade gjort.

Nu är klockan så där mycket igen och jag borde sova. Det är där jag får de mesta av min energi, sömnen är extremt viktig för mig med andra ord.

En blogg om Ett liv.

Det är lördag, jag var ute igår men hittade och kom hem till landet i natt. blev precis så där lagom mycket igår så att man mår bra idag. Bara det att somna vid halv tre och sedan gå upp nio är inte direkt underbart. Det är fotografering utav familjen som står på schemat för idag.

Nu på morgonen fick jag ett bakslag. Efter ätandet av en macka fick jag inte ner mer. Jag mådde så dåligt av att ha ätit den där lilla och vita mackan. Fick inte ner mer, inte en josen var god eller speciellt lockande. Jag förstår inte varför men efter frukosten nu mår jag jätte dåligt. Jag är inte bakis utan mår så illa att jag vill sätta fingrarna i halsen och få upp den där onödiga mackan.

Sen är det alla tankar kring mackan, josen och den lilla gurkan som slank ner vid frukosten. Det är bra att äta men min hjärna tycks inte riktigt förstå det. För den sammarbetar inte med mig nu. Men det gör mamma, hon lyssnade på tankar och ord. Hennes klockaste ord var "fortsätt kämpa emot det", och sedan en varm lång kram på de orden. Så med röd sprängda ögon och lite skinerad över vad jag gentligen tänker så såg jag mig i spegeln och insåg att jag ser verkligen bakis ut nu med röd sprängda ögon. Skrattade åt mig själv och gick vidare.

Då kom söta Ebba in när jag satt där på golvet i mitt rum (våran hund). Hon krävde min uppmärksamhet, hon är så söt när hon känner på sig att något inte stämmer och kommer för att trösta en.
När detta problem var som värst förra vintern så skaffade vi vårna hund. Det blev en positiv förändring för mig, hon ger så enormt mycket glädje och kärlek. Hon är en riktig familje hund och riktigt gosig av sig. Man brukar säga att hundar är smart, Ebba är unik. Hon är inte alls för smart men hon passar så bra in i våran familj.

Jag ska fortsätta min dag nu, fortsätta att kämpa emot tankar och illamående. Mormor fyllde år igår så det ska bli en bit tårta, bullar och kakor. Jag vill kämpa emot detta och det ska bli bra igen!

En blogg om Ett liv.

Det är fredag, frihetens dag. Det planeras en hel del. Fester hit och fetser dit. Alla vet att alkohol innehåller en massa skit. Men det är det ända som jag klarar av utan att direkt tänka på att det inte är bra för kroppen. Det är skönt att släppa taget ibland om allt och bara vara med vänner och ha kul. Jag vet inte hur det funkar men när jag dricker så göra jag det mottligt och inte så att man blir över full. Men efter ett par glas så passar de utmärkt att äta också. Det är skönt att bara få vara "normal" ett tag och äta det som faller en in. Bara synd att alkohol är dåligt för kroppen och hjärnan.

Nästa helg är det tjej kväll med några tjejer i klassen. Det ska bli underbart kul. Men sen kommer tanken på mat upp igen och alla god saker man äter under en filmkväll. Då känns det genast inte lika kul längre men mitt mål är att självklart åka dit. SJälvklart ha med mig något gott att äta och laga och äta mat tillsammans. De känner mig lite smått så tror inte de lägger allt för stor vikt på hur mycket man äter bara man inte avstår.

Idag kom jag och tänka på. jag har inte alls varit i matsalen många gånger detta år. det har snart gått ett halv år och jag tror jag varot där 2 ggr. Det är många jämför från förra året men inte tillräkligt bra. Mina vänner i skolan har gett upp för länge sedan att tjata med mig varje dag till matsalen, de tröttnade redan innan förra årets jullov och nu för tiden antar de oftast att jag inte följer med. Jag vet inte om jag ska tycka det är rätt eller fel. Det är inge vidare att att stå och tjata på att någon ska följa med om man själv är vrålhungrig.

Det är miljön och alla dessa männikor som ska titta på en och granskar en. Jag står inte ut med tanken. Så tänker ni säker " men du är inte alltid i centrum folk kanske inte tittar på just dig hela tiden". Men våran matsal är jätte stor och det får plats ca 130 st (tror jag) och jag vet att man sitter själv och tittar på folk och pratar vi gjorde också det förr. Så det finns andra som också gör dte med all sannorlikhet. Miljön är inte den bästa heller, men en massa okända männikor runt sig och alla pratar lite här och där. Ljudvivån är inte denbästa att äta i.
Sedan jobbar även mammas kusin (eller något liknaden, vi är iaf släkt) där och hon ska självklat kommentera hur mycket mat jag tar. Antingen säger hon direkt att " så lite kan du inte äta" eller " oj vad mycket mat fröken tar blir hon mätt på det där?". Hon menar väll inget direkt illa med det, men det tar på krafterna att höra det där.

Nu har jag tillbringat allt för mycket tid vid datorn jag borde göra mig fin inför helgens aktiviteter :) eller iallafall dagens. Sofia kommer om någon timma och då ska vi förfesta hos brusk och sedan bär de av inåt stan :)

En blogg om Ett liv.

Jag har ett problem som inte syns på utsidan. Jag föröker bevara det på insidan av mig själv, tills idag. Från och med idag ska jag blogga om mina jobbiga tankar och känslor. Får se om någon läser och följer det.

Observera att jag bloggar inte om detta för att folk ska tycka synd om mig. Utan för att själv må bättre, för att inse att så här ska det inte vara. Att berätta det för mina närmsta vänner eller familjen tog en evighet, så detta är ett stort steg i mitt liv. Självklart får ni som läser fråga mig saker om de, jag svarar gärna!

Jag har blivit mycket bättre på att äta sedan jag berättade för mina närmaste vänner att jag hade problem med detta men även att ha sakt det hemma hjälpte extremt mycket. Att ha en mamma som går upp varje morgon för att göra frukost åt alla sina barn och sedan en fast måltid klockan sex varje kväll. Familjen märkte att något var fel och tog verkligen tag i det när det fick reda på vad det var. Spelade ingen roll vad jag äter, bara jag göra det. Frukosten har mamma alltid koll på att vi går upp och äter den går inte att undan komma. Lika så middagen kl 18.00 som serveras hemma på så vis har jag fått lite mer kontroll över mitt ätande. För mina föräldrar lagar alltid mat och sparar om jag inte kommer hem pga olika anledningar.

Men räker verkligen två mål om dagen? Och räker det med att inte prata om det? nej det gör det verkligen inte. två mål är allt för lite. jag föröker uttöka mer och mer och även träna så att jag känner att jag förtjärnar maten jag äter. Sedan pratar jag även med skolsyster rätt regelbundet samt kuratorn när jag känner för det. Men även en del kompisar har varit till stor hjäp genom detta. Det har gjort så jag klarar det bättre även om de inte alltid förstår och håller med om mina tankar.
Jag sökte även hjälp på BUP, men eftersom jag stod stilla i vikten och inte rasade i vikt var jag inten intressant för dem. Jag hade redan en massa människor att prata med i min omgivning, som både förstod, inte förstod och inte ville inse problemet.

Min biologiska pappa tex, han förstår inte alls vikten i problemet. Han äter själv bara två gånger om dagen och allt funkar så bra för honom. En människa ska äta ca 3-4 timma, inte ett mål mat varje gång då utan frukt och mellan mål är då med räktat. Det kan vara lite jobbigt att han inte förstår ibland då han ofta vill äta skräp mat (som för övrigt ger de jobbigaste tankarna att ta itur med efterår). Han tar väll tag i problemet på sitt egna sätt, han förnekar de mesta.

Men Chilenare (eller om de bara är min släkt) är väldigt öppna och lite för ärliga om vad de tycker. Som min far sade för några månader (som fortfarande sitter kvar i mitt huvud) " du ser jätte tjock ut i den där vinter jackan, den kan du inte ha". Eller som för något år sedan då min faster kom till Sverige ifrån Norge "oj Zara, vad stor du har blivit runt höffterna. Kanske inte tjock än men större. Lite kvinnligare". Det är även väldigt duktiga på att kommentera om någon har gått upp i vikt eller är allt för small. Det är påfrestande för mig, jag som inte är allt för vann att vara med dem att höra dem gnälla över det. En an mina kusiner hade ökat i vikt rätt kraftigt, de kommenterade det så mycket att han mådde dåligt över det och slutade äta godis slutade dricka läsk. Tillslut började han att växa och ge och med att han växte och inte åt lika mycket socker blev han jätte small och får nu höra att han är överdrivet small. Förstår inte riktigt grejen.

Kroppen mår inte alls bra av att leva så här, jag känner det själv. Jag har snålt om energi till annat än de lilla jag gör. Jag vill träna mer, jag vill gå ut och gå med hunden långa promenader, jag vill kunna gå på stan en längre tid utan att känna mig förstörd, jag vill kunna äta i matsalen i skolan igen men för att orka allt detta måste jag ha energi genom mat. Och det tar tid, jag ska låta det ta mer tid. Även om det har gått ca ett år sedan det började och var som värst. Nu ska jag ta en annan väg och se om det hjälper mig.

Jag ska blogga om min mat, om tankar och allt där i mellan. Välkommen att följa det.


RSS 2.0