Daggmasken

Länge sen jag skrev, jag vet inte vad jag ska skriva finns så mycket men ändå inget alls.

Jag har tänkt en del på daggmaskar. Vi har det rätt bra vi människor tänk dig daggmaskens svåra kamp! När det är sol ute vet ni då är det så torrt ute på marken så daggmasken kan inte vara på marke för då torkar han ut och dör. Hans mat finns förövrigt även i jorden, så han behlvare vara där och göra jorden bättre och fin.

Men när det börjar att regna serrö då blir jorden för blöt för att den ens sak kunna vara där, för då kan kan drukna och dö. Så när det börjar regna måste masken vara snabb nog att gå upp ur jorden! men det har just börjat regna och har masken riktigt otur så lägger han sig mitt i en vatten pöl! Och så drunknar han ändå.

Men masken har en jätte bra egenskap, att om man delar den så lever ena delen (eller kanske båda, minns inte jag får alltid ångest när jag råkat göra de).

jag slog just upp daggmask på wikipedia för att många säger att de parar sig med sig själva, och de måste väl också ligga i bra egenskaper kategorin? för vem behöver då någon annan? Så stod de att daggmasken inte var på marken efter regn för att de kunde drunkna utan för att då kan byta vistelseort utan att bli uttorkade.

Och angående parningen, de är två königa MEN kan inte göra de själva ändå!?! De behöver varandas Säd (som de stod så fint). Så lägger dom ägg tydligen ^^.

Detta inlägg blev minst sakt konstigt!
Ibland har jag blonda tankar som mamma, men antar att de liksom är jag!


Sista natten som 18 åring!

(För att få bilderna större klicka på dem)
Idag var min sista dag som 18 åring
och ska snart spendera min sista natt som 18 åring och vakna som 19.
Jag har tänk genom årets gång,
detta år har nog varit bland de bästa året.

Börja med att jag kom över min första kärlek, Ba.
Jag har varit ute och ränt väldigt mycket,
Stora delar på krogen hugo.
 
Fixade min första tattoo, och svimmade!

Stod modell för första gången ^^

Firat vän efter vän som fyllt 18,

Jag var i underbara Paris,

Pilgrim <3

Utomhusbio,
Eksjö för att träffa de saknade vännerna!
FRACKVECKAN! <3
Mallorca
piercing i tungan!

Råka bli blond i hårfärg
Fick en underbart söt kusin!

En kille fångade mitt hjärta,

Men krossade de.
Körkort & Bil


Mest positivt som har hänt detta år måste jag säga,
var nu i slutet det har varit kämpigt
med mat och känslor.

Jag har även kommit min familj och en del av släkten närmare hjärtat!
Känns skönt att ha god konakt med dem.
Uppskattar min familj mest av allt!
Även tacksam för alla nya människor jag träffat,
som har blivit mina vänner som finns där!
Ni vet vilka ni är så behöver inte rabla upp er, love to you all!

Nu ska jag somna in som en 18 åring
Och
Vakna som en 19 åring!

Imorgon är min braiga dag!


värt att tänka på tycker jag!

Ur boken ”det är aldrig kört!”.

Femhundra kronor
En föreläsare inledde sitt seminarium med att hålla upp en femhundrakronorssedel.
”Är det någon som vill ha den här?” frågade han.

Några såg tveksamma ut – tänkte han verkligen ge bort femhundra kronor bara så där?
Men de flesta sträckte genast upp handen i luften. Det fanns ju inget att fötlora.

”okej”, fortsatte föreläsaren.
”Det är många som vill ha sedeln. Men om jag gör så här då?” sa han
och skrynklade ihop seden till en liten boll. ”är det någon som vill ha den nu?”

Fortfarande var det en skog av uppsträckta händer i salen.
”En sista fråga”, sa föreläsaren, ”vill ni ha sedeln även om jag gör så här?”

Han slängde seden på golvet, trampade op den och tog sedan upp den.
Nu var den skrynklig, smutsig och lite trasig.

Men händerna sträcktes fortfarande upp.

”Ni har nu lärt er den första läxan för dagen”, sa föreläsaren.
”oavsett vad jag gjorde med femhundringen, så ville ni fortfarande ha den. Varför?
Jo, därför att den inte förlorade i värde, vad jag än gjorde med den.
Ni är som sedlar.
Ni kommer att bli tilltufsade av livet några gånger, ni kommer att känna er trasiga och kantstötta.
Men ni behåller fortfarande ert värde.
För människor i er omgivning är ovärderliga.
Ert människovärde kommer inte från vad ni gör eller vad ni kan,
utan från vilka ni är.”


En blogg om Ett liv.

Jag vet inte vad jag ska skriva. Känner mig så tom, ända som finns är ilska och sårbarhet. jag har varit så sur den senaste tiden, ledsen. Ingen ser det bättre än familjen, men jag kan inte säga vad det är för jag vet inte.

Jag har jätte svårt att äta igen, hoppas gärn aöver några måltider för att sedan äta en stadig senare på dagen. Jag mår inte bra av det, jag vet. Men känns bättre, jag blir lite tröttare.. det gör att jag sover om nätterna, vilket jag har svårt med annars. Smile... är också något som inte kommer av sig själv. Är bara inte glad den finns inte där. det känns så oerhört jobbigt.

Skolan är det massor tar en sak i taget. På allt så fyller jag år snart :) Lite kul, men enormt mycket att göra. Plus att ingen av mina vänner har tid att fira mig, alla åker iväg. Får bli någon anna helg då, kanske?

En blogg om Ett liv.

Jag var med en kompis här ute i Jursla idag så var hans kompis med, vi behöver inte säga några namn. När jag var med dom så fick jag verkligen upp ögonen och tänka lite.

Hans kompis Kurt (påhittat) åkte till sin tjej för att de bråkat för att prata. När han kommer tillbaka så gråter han, dom gjorde slut. Han lämnade henne. Jag hade aldrig träffat honom och han sitter där mitt framför mig och bara gråter och svär över att han  ångrar sig så djupt. Jag som har tappat förtroendet helt för killar just nu (många men inte alla, Pappa Alex och närmare vänner vet jag vart jag har) börjar tänka om. Det kanske finns känsliga killar, killar som vågar visa vad dom känner. Killar som respekterar kvinnor. Jag inser att dom är få men att dom kanske finns där ändå.

Det går några timmar och vi slutar här uppe i Jursla. Då även med en tjej som jobbar på Kurts jobb. Han är krossad men har bestämt sig för att göra det bästa av allt och vara lite glad. Han dricker lite och börjar känna sig bekväm i de som hänt, som det uppfattas. Så händer det... Han börjar ragga på sin arbetskollega, 3 timmar efter att han blivit singel. Först på skoj och sen blir det mer och mer seriöst.

Lika fort som jag hade trott att de fanns bättre killar försvann den bilden...

En blogg om Ett liv.

Det gör ont igen..
"Han förstår inte vad han går miste om" vad spelar det då för roll om han inte förstår det? Om han aldrig förstår smärtan utan..Då spelar det ingen roll om han inte vet vad han går miste om, Right?

En låt som går mycket hemma hos mig är Kelly Clarkson med already gone. Mcyket i texten får mig att gråta ikväll, just ikväll. But He could have loved me better..! BLÄ.

En blogg om Ett liv.

Kom,
Kom närmare,
ställ dig här hos mig, Nära.

Låt mig lägga min kind emot ditt bröst,
lägg ditt huvud på sne över mitt.
Låt mig få känna dina andetag,
Låt mig få känna hur din bröstkorg rör sig.

Stå bara där,
Känn hur mycket känslor det finns.
Stå där och känn att de är för dig.
Ta åt dig.
Känn att jag älskar dig,
älska mig tillbaka.


En blogg om Ett liv.

Jag är hemma kvart i sex.. efter att ha varir på krogen och ja sett på film :)
Det är mysigt att gå en kvälls promenad på morgonkvisten, Här på landet är det så lugnt! Men nu vet jag inte om det är värt att sova något.

jag blir så arg! varför inte bara vara ärligt? sanningen kommer fram ändå! Jag orkar inte bry mig, Jag vill inte bry mig, men det är svårt att inte gör. Hjärtat gör fortfarande ont efter allt. Inget funkar liksom som vanligt.... inte ens att slakta älgar.... Han nämnde att han enbart ville mitt bäst (?) till en av våra vänner... Det låter så fint, om det ändå vorde sant! Att kasta fram saker i mitt ansikte hjälper inte precis, eller att betee sig som ett svin. Det ända som han pysslar med är att tänka på sig själv, och ingen annan. Tycker synd om den lilla fjortisen, hon kommer bli sårad för eller senare.. Men man kanske inte kan utgå ifrån det (?) men vad ska man tro? han tröttnar väl på sin nya leksak någon dag. För det är vad tjejer/kvinnor är för honom..leksaker. Jag var en av dem som gick på hans spel... och ändå vill jag tillbaka (?), det är sjukt.

I allmänhet har helgen faktist varit... givande? mycket vänner, många fulla, kramar, glädje, tårar, ilska och mycket mer. Söndagen har börjat och det kanske´var den skönaste morgonen att ta en promenad genom Jursla :) Krogen var väl så där, börjar inse varför han inte är där.. Hon är juh liten och man är inte så mycket på krogen när man är nykär, utan då är man med varandar... Känns lite i hjärtat att veta att det redan finns en ny i bilden... men det bevisar bara ännu en gång att jag var en i mängden som igentligen inte betydet något mer än för stunden. Jag börjar komma till insikt och jag gillar det inte.

jag tror jag sover en sväng ändå, kanske drömmer något roligt ändå. Natten till lördag drömmde jag en massa konstigt. han måste ha vaknat av att jag skrattade i sömnen, men han sa inget om det iallafall. Första natten på ett tag som tillbringas ensam (helg), men kanske är bra och skönt? Det är morgon redan, halv sju. kanske kan säga att jag sover middag!  God natt

En blogg om Ett liv.

Idag känner jag mig totalt värdelös... Jag har haft två uppkörningar. och jag kugga min andra gång idag. man känner sigs å jävla värdelös på att kör bil, klarar det aldrig. och sen är det jätte dyrt.. vägverket vill ha 700 kr för att sitta och säga att jag är dålig. sen så måste man ha en bil att köra i också, vill säga ifrån körskolan 680 kr eller vägverket 400 kr. Jävla utgifter!

Jag kan inte ens behålla en kille... Och hur jävla svårt ska det vara att vara med någon annan än sig själv?! han stod inte ut utan han såg till att jag mådde riktigt dåligt och inet stod ut mer... Och det har han på sin sida att jag klagar på honom "varför vill du fortfarande ha mig då?" Det är en bra fråga, varför?, Kärlek? kan man verkligen älska någon på så kort tid? kan man verkligen älska någon som behandlat en illa under större delar av "förhållandet"? Jag vet inte jag vet bara vad jag känner, det stora tomma hålet efter honom... Saknaden och att jag verkligen vill vara med honom och ingen annan. kan det vara kärlek då? finns den? Han stod iallafall inte ut med mig. Jag är tydligen största störda och jätte jobbig. Men jag får ingen förklaring.. eller att jag inbillar mig saker men om man inte får veta något är det väl klart att man drar egna slutsatser?!

Skolan har skitit sig också, jag är inte alls duktig där....

det här är inte min tid i livet, livet tar död på mig

En blogg om Ett liv.

Detta inlägg kommer inte att vara snällt, och kan hända att det blir helt vimsigt av allt.

Människan, Guds skapelse enligt mig (hur det än uppstod så har Gud en del i det!), skapad av Guds avbild. Känner Gud också ondska och hat? Han delar måde smärta och glädje. 
  Jag tycker människan är en konstig och svår varelse. Tänk om Gud är så? Det kan väl inte vara möjligt, Han är större än vårat medvetande bara? right.. Jag köper det.

Men människan! underlig sak. Den gör saker som gärningar och handlingar och den äger känslor. Känslor som alla använder olika. Möjligheter som alla tar olika.  Jag vet inte vart jag vill komma.

Rädsla.. För olika saker. massa saker. Kärlek? exicterar verkligen något sådant? Eller är det bara något vi lurar våra kroppar, hjärnor, att tro på? Hur kan man vara så säker på att "det kommer bli bra för mig".
  Vi lever miljarder med människor på denna jord.... och bara ett få tal av alla oss är verkligen lyckliga. För tänk... var har människorna som blir övergivna helt ensama som späd barn, Lämnade eller bara övergiven vad har alla dom gjort för att få det så? vad har jag gjort för att få det bättre? Tänk alla som svälter varje dag, alla som inte har rent vatten, vad har jag gjort bättre än någon av alla dom? svaret är; Inget, dom hade otur.
   Det finns människor som tar livet av sig just pga livet, varför? Saknar alla dom här människorna kärlek? Om kärlek fanns/finns vem förtjänar då den? Man tar inte sitt egna liv om man inte är lycklig.

Det är fler människor i världen som har det svårt, olidligt av olika anledningar, än vad det finns männsikor som är lyckliga. Hur kan man då vänta sig att sitt liv ska bli så bra?

Kärlek då! Om den finns och inte är något man hittar på själv.. om. Hur kommer det då sig att om man frågar runt i världen så får man så olika svar.. Ingen kan säga rent ut att " det där, det där är just kärlek" och sen kan alla hålla med om det. Precis som att alla vet att det där är en bannan eller att den där personen är ledsen/arg/glad. Ingen kan beskriva känslan kärlek med samma ord. 
  Alla ser den olika. Alla känner den olika. Alla utövar den olika. Alla visar det olika. En del utnyttjar den.
Så något alla kan se och känna, men ingen kan sätta ord på den. Och ingen tror fortfarande att man lurar hjärnan?


En blogg om Ett liv.

Bloggen? jag är ledsen, jag är lite sjuk idag.
Ikväll nu i natt känner jag mig ensam. Saknar honom, önskar att han låg här bredvid mig nu. Kilade mig på ryggen tills jag somnade och visakde "jag älskar dig, bara dig". Frågan är om han någonsin menade det? börjar tvivla. Vad har hänt? Ifrån att vara på topp till noll igen.

Jag vill förstå, jag vill veta, om han verkligen menade allt. jag menade allt mer än väl... Han verkar inte ens kunna titta på mig.. folk säger att han skäms.. jag tror han inte kan. varför? jag vet inte. Det gör ont. Får aldrig ligga i hans armar igen, får aldrig känna hans varma händer emot min kropp som förr med kärlek. Varför är kärlek så här?

Kärlek är så fint när man hittar rätt, men att bli lämnad, att bli sårad är en så orehörd smärta så det finns inte. Är allt verkligen värt det? inte när man är här nere, men när man är så lycklig är allt värt det. varför har kärlek inte någon ballans? Något mitt imellan då man är glad och nöjd.. Känns som om man alltid fäller tårar tillslut.

jag vill känna närhet igen, jag vill bli älskad, accepterad och repekterad för den jag är. Det ska vara en självklarhet i ett förhållande... Det räker inte bara med kärlek. Det har jag fått bevisat.. om det var så att vi båda älskade.

han verkar så stark, jag vill också vara stark utåt. Känns som om jag bara faller hejdlöst. jag vill iväg på läger igen, gransnäs! mysa, skratta och leka, med alla som var förr. Uppskattade nog inte det så mycket som jag kunnat gjort....saknar mina vänner, alla.


En blogg om Ett liv.

Oj vad min statistik stiger även om jag inte skriver så mycket.
Jag har vet inte riktigt vad jag sak skriva, jag är helt tom om dagarna. tar en minut i taget och så går dagen framåt i minuter. Som min älskade Linnea påminde mig om ännu en gång, gör saker så går minuterna fortare.

Det är precis vad min helg har gått ut på. min snälla syster var snäll nog att vara barnvakt till moa och hund så jagkunde roa mig ännu mer. Hon har ett hjärta av guld hon min syster Nella. 

i fredags så var det valborg, jag var hur otaggad som hellst och hade sovit 5 timmar. Jag var skapligt trött efter en lång skol dag. Blev att sova i 45 min och sen stressa och göra sig i ordning. Kvällen började hos Jonte, lite segt i början. Nella och henns kompis kom även förbi en sväng och lite annat folk, medans Sofia och joanna åkte innan de kom igång. Jag somnade i Jontes säng efter att ha pratat med mamma i telefonen, vilket var skönt att få somna bara så där. Jag och niklas begav oss till krogen vid 23 då han väckte mig! Så var det igång en kväll till.

min klasskompis Emma kom ut, dock lite sent för att jag skulle hinna umgås med henne för jonte, wikman och Jocke kom och hämtade mig vid två tiden. Vi blev även stoppade av polisen, på en vanlig koll bara. Alkoblås och koll av körkort och identitet. Allt var som det skulle och vi rullade vidare till Klingsberg hem till Jonte. Där spenderade jag natten på soffan.

Lördag vaknade jag en massa gånger och klockan nio gav jag upp sömnen. jonte sov till ca tio då jag hade sutit vid hans dator en timma och var jätte uttråkad. Han var så bakis när han vakna så han tog en red bull och ett bad medans jag diska och plockade iordning! *duktig* Så blev det mat på schemat.

Väl hemma så åkte vi i familjen iväg för att titta på 1 maj tågets bilar. Träffade moster Carola och morbröderna. Riktig kul kan man ha ibland. Så blev det hem färd. Jag hade tänkt stanna hemma med Jonathan (tantan) bjöd med mig till en hemma fest. Eftersom det blev bestämmt så sent så valde jag att vara nykter hela kvällen och det blev lyckat, hade en rolig kväll, med mycket dans, skratt och kramar. Så somnade jag uppe i Haga.

Mon gamel mormor fyllde även 90 år i lördags! Grattis Klara

RSS 2.0