Min Bästa dag

18 Jan - min bästa dag.

En dag som jag aldrig lär glömma är min 18 års dag. Den dagen minns jag så väl. Minns när jag gjorde mig i ordning i flera timmar för att fira mig och Emilia hemma hos min pappa. Det var en Onsdag och dagen efter skulle bli en röd torsdag.

Jag hade en boddy med kjol som hade hög midja. En blomma i håret. Lös ögonfransar och naglar. högklackat. Det kom en massa trevligt folk till pappa. Emilia min bästa vän så klart, Peter och Joel, Henka Emilias dåvarande kille, Totte min barndomsvän och hans flickvän Moa, Rawa min klass kompis var där en sväng och även Marka, linnea och netz kome en sväng sen kom även adrian, palle och danne krull. Sen vet jag inte om jag glömmer någoon mer.

Det blev många blommor och fick vinglas av Emilia. Vi hade tårtkrig som jag så duktigt skulle städa upp och visade allt. Vi sjöng sing star för full halls och hade det super trevligt. Någon höll på att däcka och lite så där som vanligt.

Sedan blev det krogen, Hugo nattklubb. Minns inte så jätte mycket mer än att jag sa till en vilt främande man "hörre du, du är snygg bar aså du vet". Alex skulle komma och hämta mig kl 1 och Emilia skulle bli hämtad då. VI var hos min pappa i tid för att hämta upp packeten lulliga och goa. Jag missade hela Åsas bil som stod utanför när jag koncentrera mig på att gå rakt och hitta nyckel. Alex hämtade mig med ett leende på läpparna.

Dagen efter sov jag inte allt för länge. reste mig upp och gick emot fönstret för att se hur ljust det var ute. Kände hur bak tyngden fick kraft och jag ramlade bakåt. Full än gick jag in i duschen och vaknade/nyktrade till.

Detta måste vara en av mina bästa dagar i mitt liv, ett av mina favoriit minnen också :)

Annars är mina bästa dagar måndagar, för på praktiken har vi MÅNDAGS KUL då med de lite äldre barnen som är så goa.

Mitt favoritminne

17 Jan - mitt favoritminne

Oj denna var riktigt svår, undrar om jag har något favorit minne?
Minns jag något spiciellt mycket? Något som får mig att le? Inte precis.

Studenten och student veckan är ett fint minne, men nog inte mitt favoritminne.
Jag tror jag kom på ett av mina favoritminnen! Iallafall ett av dem. När min yngsta syster Moa (som idag är 10 år) började att gå! det är ett fint minne. Blir dock ett väldigt kotr inlägg. För min moster Carola var på besök den dagen och gav sig satan på att Moa skulle börja gå för hon kunde stå osv men var allt för feg för att gå själv.. Så moster lurade syster att gå till mamma, så gjorde hon det några ggr fast gick bara att gå från moster till mamma.. efter den dagen sprang Moa runt. Lite väl kort inlägg?! Det får duga för jag kommer inte riktigt på något mer jätte roligt just nu och har en del att ta igen ;)

Min första kyss

16 Jan - Min första kyss

Oj, den var svår menjag tror jag minns den.

Vi lekte sanning eller konsekvens har jag för mig, jag var inte alls gammal eller så var jag det. Tror jag gick i fyran och då är man så där 12 år (?).

Det var vår eller sommar minns att det var sol och man behövde inte allt för mycket kläder på sig. Om jag minns rätt så fick en kille (eller om det var jag) att kyssa den andra.. och ja där var min förts akyss med fyra eller sex par ögon som tittade att man gjorde det med tungan xD

Mina drömmar

15 Jan - Mina drömmar.

Denna var svår det var nig därför jag inte fortsatte sist.

Vad tror jag kommer göra mig lycklig i framtiden?

Jag vill träffa den där stora kärleken. Barn är ett måste i mitt liv, jag älskar barn och drömmer om egna.
Fast innan de där med barn, hur, volvo (?) och hund kommer så vill jagutbilda mig eller ja innan är väl svårt att säga. Jag vill i vilket fall ha en utbildning, studera vidare. Jag har funderat mycket på att utbilda mig till präst, eller teolog som de så fint heter. Eller lärare. ska söka båda har jag tänkt så får vi se var livet tar mig, vad gud har för plan för mig ;)

Det var mina drömmar lite inför framtiden. sen kommer det alltid att tycka upp nya stora som små drömmar. men detta har jag tänkt mig inför framtiden. Utbildning och hitta någon att dea mittliv med.. Stora men väldigt luddiga mål, detta pga att jag en gång i mitt liv lärde mig man vet aldrig vilkken sväng livet ska ta så istället för att bli besviken av att det inte alls blir av så blev de just så stora mål som kan innehålla mycket. För mål i livet behöver man för att fortsätta framåt i livet!

Vad hade jag på mig idag?

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

detta har väl redan varit? vad dåligt men får väl skriva igen då.

I fredags hade jag på mig.. Mina tajta jeans, linne och en tjocktröja.. Lite alldagligt så där. Sen hade jag även träningskläder och simkläder. Ja och de vanliga ytterkläder, skor, mössa och vantar. Och den stora väskan med en massa saker i :)

Den här veckan

Dag 13 - Den här veckan

Vad har jag gjort denna vecka? Kan med facit i handen skriva om hela veckkan :) det jag minns.

Måndag.
Praktiken och Öppna förskolan började. Eva och Emma var där med mig då orginal personalen var sjuka. Kom några få men söta barn med sina föräldrar. En mysig förmiddag. Sedan blev det lunch. Efter de skrev jag brev till den underbara Helen som jag skulle åka och lämna då hon skulle komma hem. Hon kom tidigare än jag väntat mig så när jag kliver ur bilen vid affären så skriver hon att jag inte alls flyttat ut och har en massa saker kvar.
Med mycket skratt så går jag in i affären och handla och åker och lämnar de sista till henne och hämtar de jag lämnat. Fick en underbart stor och mys kram :) Så blev det mat hemma och jobbsökande.

 Tisdag.
Gick upp skapligt på min vanligtvis lediga dag. Gick ut med hunden Ebba, åt frukost och packade väskan för ett pass på gymet och en runda i poolen med Emilia. På väg till bussen slår jag en riktig vurpa på tomten som gav ett blåmärke på vänstra ket. Väl på gymmet så blir det mycket myspys och prta med bästa vännen. Vi tröttnar på att träna och bestämmer oss för att simma. Där hinner vi inte simma länge, det börjar ett vatten pass brevid motions simmet. Vattnet guppar och tanter står i motions simmningen och härmar dom på passet.. Att dom inte kan betala så de får vara emd istället så det slipper bli trängseltraffik dör det ska flytta på. Så lite små sura går vi ner i relaxen.. Ett träningspass som skulle varit i ca 2 timmar blev 1 timma istället och fick ingen tränings värk alls.

Sedan var de möte i kyrkan om söndagsskolan som jag ska jobba med. Efter de blev de en hemresa jätte trött och dan. Linus kom på besök ett tag till jag hade sån huvudvärk och behövde sova.

Onsdag.
Det blev en kort dag på jobbet på Öppna förskolan där det kom två barn med dagmamman. trevligt och lugnt på jobbet. Så blev de lunch time. Meningen var att jag skulle vara med Jenny senare den dagen.. så jag åkte hem till Olle för att fördriva tiden lite. Jenny blev tyvärr sjuk och ställde in vår dejt. Så träffade jag bästa Emilia en sväng och pratade. Efter de blev de en sväng med Olle och Erik till Jamjam.
Så kom paniken, Hur skulle jag ta mig hem!? innan när jag bodde i stan kunde jag sända en sms biljett och komma hem men nu bor jag på landet och hade glömt att köpa ett busskort. Det sluta med att pappa fick hämta mig. Så blev de att se serien Svärdet och spiran.

Torsdag.
Jag var på Öppna förskolan som vanligt. Sen kom den tråkiga nyheten att julgransplundringgen blev inställd pga för lite folk. Så fick åka hem och vila lite och vara med familjen. Jätte mysigt.

Fredag.
Jobbade på förmiddagen och blev klar mycket tidigt. Hjälpte till att pyssla lite då. Så tänkte jag att jag skulle åka till Olle för att fördriva lite tid.. men han var så otroligt tråkig och skulle sova. Så efter att försöka få honom till liv gav jag upp och somna ett tag själv.. Så efter de blev det gymmet och simma med Emma och Emilia. Denna gång blev det iallafall 1 ½ timmas träning och 20 min simmining, bättring. Sen blev det självklart relax tid. Sedan blev det matlagning hos tet. Jag var helt död och ville bara sova. Men blev 22 bussen hem för att slänga sig i sängen och sova.

Lördag.
idag var det familjens städar dag. Jag som hade stökigast rum hade också mest att göa och fick ställa in mina planer för dagen för att göra det mesta. nu ser det iallafall ut som ett rum!

Söndag.
Just  nu ligger jag i sängen och skriver igen lite, orkar dock nog inte mer efter detta. ska klä på mig för att sätta mig i bilen och åka till Linköping för att träffa Linus :)


i min väska.

12 jan I min väska

Oj det är så olika vad min väska innehåller. just i onsdags försöker jag komma på vad det var den hade i sig. Jag tror de var de tråkiga typ så där en plånbok, matlåda, ,vantar och näsdukar. om jag ens hade väska den dagen? Jo det måste jag haft. JO det hade jag, den innehöll också blöta kläder på kvällen!! Råka gå in i en dusch.

Annars brukar de vara vanligt med träningskläder och simkläder i min väska :) jag har duktigt nog börjat att träna.

Mina syskon

11 Jan Mina syskon

Jag har två så där underbara systrar. Nella Och Moa.

Nella är så där stor snart heal 18 år. Många tror att vi är tvillingra men  hon är så där fin, small lagom, bäst. Hon har så där bra stil och snygga kläder. Hon har ett humör som världen inte alls skådat innan men hon är bra ändå.

Moa har växt allt för fort och är redan 10 år. Hon är den där lilla mini fjortisen (som läser min blogg fast nog är för liten). Hon går redan i trean och är lite av en mini mamma.

Ja jag vet inte riktigt vad jag sak säga om dom där busfröna mer än att dom är väldigt bra att ha även om dom kan gå en på nerverna riktigt illa. Som Moa som tjatar om att få lära sig virka i alla omöjliga tider.. Hon är söt hon... Hon frågar juh "bara" som blev tjat.

En blogg om Ett liv.

Nu orkar jag inte skriva mer idag, försöker finna tid att ta igen de imorgon. Fast jag jobbar 9.30 - 22 imorgon. Och jag har äntligen flyttat hem till min underbara familj!! Älskar det.

Imorgon är det julgransplundring på  jobbet det sak bli mysigt även om det kommer att göra att jag måste jobba längre. Den där Erik Millhouse ska komma och vara med också, kan bli kul och galet med alla där :)

Älskar att vara i kyrkan så sak nog inte bli några problem alls att vara där så länge. blir att ta med mycket frukt och mat.. och min snart klara vante!


God natt världen!


Detta hade jag på mig idag!

10 jan Detta hade jag på mig idag.

Jag tror jag minns ärligt vad jag hade på mig, det var i måndags när praktiken började. Dock inga bilder.
Jag hade en rosa långärmad tröja med  kakmonstret på, ett par tajta jeans, mina vinter stövlar, stor vinter jacka, halsduk och min Ebba mössa.

Mössan heter ebba för att den är svart och hårig, stor dessutom. Detta tycker familjen är roligt för de är dom som började skoja om de, och jag har bara fortsatt att säga ebba till den.

sedan hade jag en bamse helen över mig med! Underbar kram av underbara helen som kom hem från afrika!! Helt UNDERBART!

Inköp

09 Jan inköp

oj detta var ett svårt ämne.. Inköp. Vad har jag köpt när? Eller vad vill jag köpa?

Jag kommer inte på något direkt jag vill köpa.. ett hus? Men vill ha någon att dela de med och en massa barn som springer runt i de.. men de är lite tidigt just nu att ens tänka på, för Mr one finns inte ens i mitt liv... än.

Så då tänkte jag vad har jag köpt som jag är glad över? Jag tänkte och jag tänkte. Så kom jag på det.. För ett tag sedan köpte jag två vänner. Kan man köpa vänner tänker ni då, ja de här vännerna går att köpa och de är enkla att vara vänner med. Dom bor i mitt rum och är oftast rätt tysta.

Jag köpte mig två guldfiskar. De kräver näst intill inget alls och de passar in i mitt rum så bra när jag köpte dem! de ska ha nytt vatten ca var tredje dag och då även få mat. De är lätta att ta hand om också!! De roliga är att jag kan sitta och titta på dem där simmande fiskarna hur länge som helst. Just de här två har inte fått något namn än. Men de har levt otroligt länge! Men jag har en bekännelse att göra...

Jag försökte ta död på dem ett tag. Jag flyttade in till stan som ni kanske vet och katterna tyckte om att dricka vattnet vilket jag kände kanske inte alls var så jätte bra. Så jag ställde upp dem.. så glömde jag liksom bort dem för de stod så att jag inte tänkte på dem, synligt men inte så man tänker på dem. Vattnet blev dåligt och dunsta till och med och så ja jag glömde att ge dem mat också. Och efter ja kanske två veckor så levde de fortfarande så jag fyllde på vatten och gav de lite mat, och nu lever de än. Fast borde faktiskt byta vatten hos dem.
Jag flyttade hem idag och fiskarna får flytta hem imorgon så förhoppningsvis kommer jag bli bättre på att ta hand om dem! Vi hoppas de för både deras och min skull mest kanske för deras.


Ett ögonblick

08 jan Ett ögonblick

Jag ska ta er tillbaka i tiden men inte allt för långt. Datumet stannade på 4 Dec 2010, det är lördag.

I Haga så firas det att en flicka vid namn Emilia fyller ett år imorgon. Hon kryper runt på golvet och står vid bordet.. Släkten är samlad och hon är jätte glad över sina paket och pappret är så där jätte roligt.
Det blev tårta och kakor med läsk och kaffe.. Emilia själv fick äta en glass helt själv dagen till ära.

Jag bodde nära under den tiden så jag stannar längst och ser på när alla går.. När det är Emilias mamma, pappa och jag kvar så leker vi lite och pratar. Så gör Emilia något hon aldrig gjort innan.... Hon ställer sig upp och tar två staplande steg. Linnea blir helt till sig och jag förstod nog inte riktigt vad som hände. Så vi klappar i händer som dårar och säger "bravo!".

Emilia tycker detta blev kul så hon reser sig själv gång på gång och tar fler och fler steg. Hon vinglar sig fram och ramlar lite då och då. Men flickan går!! sedan senna dag har min Kusin Emilia gått på sina två ben :) Hon kryper ibland fortfarande men hon går stadigare nu en månad senare och hon är oerhört söt när hon går!

Älskar Kusin Emilia :)

 


Min bästa vän

07 jan Min bästa vän. 

Min bästa vän sen några år tillbaka är Åsa Emilia Ljung. Även om vi tappa kontakten ett tag eller den var inte lika het som alltid så förblir hon den där Vänern som man kan ringa mitt i natten och gråta om det behövs.

Det var en slump att vi träffades eller började umgås skulle jag vilja säga. Vi gick samma konfirmand utbildning i S:t Johannes församling men vi började umgås först är efter. Det var en gång jag hade tråkigt och ringde henne och frågade om hon ville hitta på något.. lite coolt och fråga om hon ville hitta på något för leka det gjorde vi då inte. Och Hon sa visst eller något sådant. SÅ vi var i vilbergen hemma hos henne och pratade så efter det började vi umgås.. Det är så jag minns det och med all säkerhet ska hon komma och invända att de var på något annat vis när hon kommer läsa de här men då får du göra de min prinsessa men de här är vad jag minns!


 

Vi tog en massa fjortisbilder och hade rätt kul! Jag hade turen eller vi kanske att hennes mamma sålde deras lägenhet i Vilbergen och de flyttade till Klockaretorpet där jag faktiskt bodde! Så vi bodde hos varandra bokstavligen, mötesplatsen WILLYS. Det var underbara tider.

Vi Åkte även iväg på några pilgrims resor och träffade på otroliga människor, som vi kommer minnas resten av våra liv. Och en gång av resorna de måste vara sommaren när vi sluta nian för hon ringde och stor grät när vi kom hem.. bara grät i telefonen, blev så orolig då så säger hon snyft jag kom in på florist i norrköping.. och sen grät hon ännu mera och säger jag sak bli storasyster igen.. Gud minns att vi var så glada att vi båda grät tillslut och mamma bara stod och titta på mig när jag grät och skrek av glädje.

Vi har upplevt så sjukt mycket och det är jag så oerhört glad över. Och jag hoppas att vi växer varandra närmare och inte växer ifrån varandra för vet ni (?) jag har bästa vännen i världen! Hon är bara snällast och bäst. Som idag när jag inte orkade tänka då tänkte hon åt mig, vem skulle göra en sån sak för någon annan liksom.

   Sommaren 09, vin källaren.

  Fotograf: Tommy Eriksson 2010



Jag älskar dig Åsa Emilia Ljung!

Min dag

06 jan Min dag

Oj min går dag var så tråkig.. men här är den ändå.

Jag vaknade så där vid halv elva. För att fortsätta vara sova/vila i soffan. Efter de blev de frukost vid datorn. Så insåg jag att det redan var torsdag och att Helen kommer hem på måndag så jag behövde börja städa. Då skrev hon på Fb chatten :) Så jag pratade med Helen ett tag, jätte härligt att prata med henne. Hon är i Afrika för den som inte vet det, och jag bor hemma hos henne.

Efter det så städa jag i 1 ½ timma :) damma torka av lister osv. Kände mig riktigt duktig. Efter det blev det lite matlagning och en massa tv tittande. Så kom Helens kompis och dotter med mat till Helen som jag plockade upp och ställde och styrde med.

Efter de så väntade jag bara tills klockan blev 21 för då började mini serien på 3:an, svärdet och spiran. En serie att rekommendera måste jag säga. Är riktigt fängslad men just igår missade jag slutet pga. att olle vägra kommer till mig så vi kunde gå till honom och sista spårisen gick 23.16 vid haga skolan (och det är bara ca tider så visste att jag var tvungen att vara där innan). Serien slutade 23.10 så missade så där 5 min och sprang emot haga skolan.

Väl hos olle tittade vi äntligen klart på serien OC. vi kom fram till att det har tagit oss ca 6 månader att kolla klart på de, Hahaha rätt lång tid. Så började vi (okej vi är fel ord jag somnade) kolla lite på one three hill.

Gud vad tråkigt det var att skriva om sin dag, måste vara ännu värre att läsa det. Förlåt men det var temat för igår.


Vad är kärlek?

05 jan Vad är kärlek?

Jag bloggade för att jag inte kände alls för att prata om kärlek, det är jobbigt. Jag kände jag har ingen pojkvän jag har ingen kärlek men när jag tänkte det kan jag inte ha tänkt längre än näsan räckte. För det finns så mycket som är kärlek!

Det finns olika sorters kärlek.. Kärlek för syskon, kärlek för föräldrarna, kärlek till vänner, kärlek till djur, kärlek till en släkting, kärlek till en killa. Det finns så många olika kärlekar det handlar inte bara om kärlek mellan en man och kvinna även om det är de första (i alla falla jag) tänker på.

Kärlek till andar människor över huvud taget borde bli mer uppskattat. Man behöver inte den kärleken mellan en man och en kvinna eller en tjej och en kille om man ser sig om i livet så är man omringad av kärlek, så vill jag se det i alla fall.

Jag har en stor kärlek till mina föräldrar. De visa sin kärlek genom att finnas där, sätta gränser och vara ett stöd i livet. Älskar även mina underbara systrar. Även om vi har våra "syskon kärleks bråk". har mina vänner och min bästa vän.. Allt är kärlek men så olika.

Vad skiljer kärleken åt då? Jag måste säga att alla kärlek till alla är olika, det finns ingen kärlek som är den samma. Man kan inte älska två killar på samma sätt, jo att man vill vara med den resten av livet men det måste finnas något som skiljer dem åt också. 

Jag har nog inget riktigt svar, mer än att man känner det i hela kroppen. Man vet det bara. Vissa gånger vet man de även försent när det väl är borta. Kärlek är svårt, aldrig lätt som en plätt. Men det är värt att kämpa för! 


Det här åt jag i dag

04 jan - Det här åt jag i dag

Frukosten bestod utan en macka, en apelsin och äppledricka. Perfekt och nyttig frukost. Sen blev det kusin mys med alla kusiner på busfabriken, där blev det en mjukglass med syster. Visste ni att man får göra den själv och välja strössel mängd och sorter och sen sås på också för endast 25 kr!! så jag bjöd min syster med :)

Efter 3 timmars lek så blev det hem och laga middag, falukorv med pasta. Nu är de äldre små kusinerna här för att spendera natten och sen de små söta systrarna också :) Vi sitter och tittar på Tarzan och äter gurka, morötter, dipp och ananas. Mysigt. Men jag kom på att jag skulle blogga så jag sprang iväg för att göra det :) men det är vad jag har stoppat i munnen idag eller stoppade kusin Emilia i munnen också men hon ville inte ätas upp så tog ut henne igen.

Kanske blir en och annan lite godisbit också men de får vi se.
Imorgon blir det "vad är kärlek".


Mina föräldrar.

03 jan.

Jag har världens bästa föräldrar (!), Mamma Carina och Pappa Alex.

Mamma Carina är 40 år ung och jobbar på en resebyrå. Hon är blond, vilket är lite sött. Hon älskar att fota, familjen (ink. hunden Ebba) och sommaren. Min mamma är min bästa vän, hon finns alltid där för mig (och mina systrar) oberoende vad det kan vara.

Pappa Alex är *host* 26 (33 år) och jobbar som elektriker. Han är väldigt smart och allmänbildad. Han tycker om motorcyklar och så. Min pappa är också min bästa vän, finns alltid där och vill försöka lösa allt som behövs fixas.

Under min uppväxt har mina föräldrar varit jätte stränga tyckte jag då men nu på senare år har jag insett att det är just det som har gjort dem till bra föräldrar! De satte gränser, tider att vara hemma och de prioriterade att vi alla umgicks mycket och ofta. Detta har inte bara gjort att vi (jag och mina systrar) kommer (förhoppningsvis) hamna rätt i samhället utan också att vi har fått ett starkt band inom familjen.

När tiden gick så fick vi göra mer och vi fick förtjäna tilliten de gav oss. Idag är jag 19 år och de ser sig själva inte som någon som ska bestämma allt (eller iaf pappa, mamma har lite små svårt att släppa mamma rollen) utan som en som ska försöka vägleda sina barn. Så de säger ofta vad de tycker till mig men sedan vad jag gör är helt upp till mig. Detta var lite jobbigt i början att få så fria händer men med deras stöd och ord funkar det bättre och bättre.

Jag älskar att vara en del av vår familj, älskar att vara mina föräldrars barn. Dom är inga föräldrar som jag behöver skämmas för, de är några jag alltid kan umgås med. Jag förstår inte hur de har lyckats att både vara föräldrar och mina bästa vänner för vad jag har hört är det svårt.

När jag blir stor ska jag ta med mycket av dem <3


Om mig

jag Glömde helt bort det för jag har inte varit hemma hos mig (eller hos Helen blir det snart). Denna månad så ska jag skriva ett inlägg varje dag med olika teman.. Så nu blir det två (kl är över tolv så de ska bli tre men gör nog de ena senare idag).

1 Jan skulle temat varit Om mig, varje inlägg kommer från och med nu vara namnet på temat :)

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om mig själv.  
Just nu bor jag själv i en 2:a men flyttar hem om en vecka :) Vilket jag tycker kommer bli oerhört skönt. Älskar att vara med min familj och även en del av släkten. Trivs bäst då, tycker inte alls om att vara ensam om det inte handlar om lite då och då eller på mitt rum när hela huset är fullt (för då är man juh nästan inte ensam).

Jag tycker att livet har mist sin lilla charm, eller gnista. Jag är inte alls så gammal men känner redan att det går utför men antar att det bara är en mellan period i livet, som sedan kommer göra att man uppskattar livet så oerhört mycket mer när det väl sätter igång igen, det hoppas jag på iallafall.

Jag tycker inte alls om denna vinter som råder i norrköping, kanske i hela landet(?). Känns ibland som om man lever i fel världs del. Men vad ska man göra alla jag älskar lever här och det får allt vara värt att leva här när dom är här.

Jag tänkte lägga till mina mål/drömmar i livet men de är meningen att dag 31 ska vara så de kommer i slutet av månaden. vet inte riktigt vad jag sak skriva mer om. Ni som har följt min blogg ett tag vet om att jag har haft det svårt att acceptera mig själv som jag är och även min relation till mat har varit svår. Jag gillar inte alls att prata om den när de är som värst, och ibland känns de som om de är just nu. Men äter verkligen som jag ska och mer där till. Ska väl börja träna någon gång så att de kan bli helt bra också.


Min första kärlek

02 Jan skulle temat varit Min första kärlek.

Oj detta känns så uttjatat men jaja ni får väl hoppa och läsa detta om ni tröttnat på dem.

Jag var 16 år och var på läger gården Gransnäs. Det var en läger utbildning för alla ledare i linköpings stift. Där träffades vi, där träffade jag Andreas Hjärtström, där började allt. Men den riktiga kärleken kom med tiden. Vi blev tillsammans en månad först sen så gjorde han slut för vi hade olika liv. Jag festade inte alls på den tiden och han två år äldre festade en hel del, han träffade en annan tjej (utan några känslor för henne utan ett annat sorts umgänge mer kompis) och jag var mer den familje tjejen som umgicks med vänner och bara hade allmänt kul utan alkohol.

Så i lite mer än en månad sluta vi träffa varandra, sen så bevisa han för mig att han skulle ändra sig för att han ville att de skulle funka. Där började allt.

Vi umgicks ofta även om vi bodde i olika städer. Mina föräldrar var rätt stränga och lät mig inte sova över fören efter några månader. Från dörr till dörr var det en 1 ½ timmas resande. Att han stod ut med de är ett under men jag var så lycklig att han accepterade mig som jag var.

Vi hade 7 månader, 4 dagar, 1 timma och 40 min (jag var så besatt att jag visste till och med tiden!). Vi lärde känna varandra på riktigt och lärde oss hur varandra funkade. Vi var som bästa vänner, han var den som visste/vet hur jag mådde utan att behöva fråga utan behövde bara titta. Han visste vad jag behövde för att må bättre oavsett vad det var.

Men tiden gick och vi utvecklades, vi växte och livet förändrades. Våra livssituationer ändrades. Han fick natt jobb, vi blev olika personer utan att märka det. Livet, tiden, ändrade oss och gjorde att vi gled ifrån varandra utan att märka det riktigt själva. En av oss begick ett av de störta misstagen, den andra blev så sårad. Bara att tänka tillbaka vad som hände då, hur jag verkligen mådde efteråt får mig ledsen. men det som får mig att gråta kommer dag 24 (bland annat måste jag säga).

Men det var min första riktiga kärlek, båda glädje och sorg. Men jag lärde känna en människa för livet (hoppas jag). Och kommer alltid älska honom på ett eller annat sätt.


En blogg om Ett liv

Det var ett tag sen jag skrev nu, känner inte alls för det så mycket.

Finns inte direkt något roligt att skriva. Ny år var intressant. Inte som förra året då det bara blev en massa glädje, i år var jag dock mer med. Gick inte och gömde mig och kom fram kl 00. Utan satt med och skrattade lite.

Tolv slaget stod vi på en ballkong och såg ut över jursla och stan. Fint med fyverkerier. Såg par pussas in i de nya året, Tog en klunk och sa vad fint de är att titta ut över stan.

Detta år som var känns bara som ett misslyckat år, visst jag tog körkort och studenten är också avklarad. Men vad hände sen? supa och springa runt på korgen. Känns som om dett aår måste bli bättre. Alla år säger jag oh de här var ett bra år det kommer bli svårt att överträffa det.. detta år säger jag detta år måste bli bättre!

RSS 2.0